Veiligheidsvoorschriften

Veiligheid staat bij Kees&Beer voorop. Daarom vindt u op deze pagina alles over de veiligheid van onze producten. Laat u hier niet door afschrikken - wanneer u onderstaande voorschriften in acht neemt kunt u onze producten met een gerust hart aan uw kleintje geven. 

Voor al onze producten maken wij gebruik van materialen van de beste kwaliteit. Onbewerkt hout en siliconen kralen 100% vrij van BPA, PVC, lood en weekmakers.  Alle producten worden door ons persoonlijk - op gespecialiseerde wijze en met de grootst mogelijke zorgvuldigheid vervaardigd. Maar natuurlijk kan alles kapot. Controleer daarom na ieder gebruik de producten op eventuele beschadigingen. 

Ons advies is om kinderen niet zonder toezicht te laten spelen met ons bijtspeelgoed. Geef daarom onze speenkoorden en bijtringen nooit mee naar bed. U bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik van onze producten en de veiligheid van uw kind. Kees&Beer is niet verantwoordelijk te stellen voor eventuele schade. 

Bijtringen

Beschadigingen aan de bijtringen kunnen splintervorming veroorzaken. Het is dus raadzaam om bij beschadigingen het product niet meer te gebruiken. Onze bijtringen zijn helaas nog niet voorzien van een keurmerk. Dit is een zeer kostbare aangelegenheid. Het keuren van onze producten heeft zeker prioriteit - we hopen ons bijtspeelgoed dan ook op zo kort mogelijke termijn te certificeren. 

Speenkoorden

  • De knopen zitten er in voor de veiligheid. Haal deze er dus niet uit.
  • Het koord dient altijd vast te zitten aan kleding/wagen/maxicosi. 
  • De speenkoorden zijn absoluut niet geschikt om mee te nemen in bed.
  • Een speenkoord is geen speelgoed; het is bedoeld om de speen niet kwijt te raken. Het kan niet direct kwaad als het in de mond wordt gestopt – maar het is wel belangrijk dat de toezichthouder dit zoveel mogelijk voorkomt.

Al onze speenkoorden voldoen aan de aan de hiervoor geldende Europese norm (NEN 12586) en zijn daarom maximaal 22cm exclusief clip.

De samenstelling van een speenkoord met naam kan in kleine mate afwijken van het voorbeeld in verband met de lengte van de naam. Wilt u zeker weten dat uw speenkoord toch voldoet aan de norm geef dit dan bij het afrekenen aan in de opmerkingen dan wij passen het ontwerp voor u aan. 

Spanners en hangers

Spanners & hangers zijn kijkspeelgoed. Het kan geen kwaad als u kind er zacht tegenaan slaat – het is echter niet de bedoeling dat ze hier aan gaan trekken. De klemmen kunnen losschieten en in het gezicht terechtkomen. Hangers en spanners horen ten alle tijden bevestigd te worden; het is niet de bedoeling om hier los mee te spelen. De kleine onderdelen zijn niet geschikt voor kleine kinderen.  

Voedingskettingen

De voedingskettingen zijn bedoeld voor u kind om mee te spelen tijdens het voeden. De siliconen kralen zijn veilig voor u kindje en geschikt om op te bijten. Draag de ketting tijdens gebruik altijd om uw nek; het is niet bedoeling hier los mee te spelen. De sluiting is niet geschikt voor kleine kinderen en het koord kan uw kindje beknellen. 

Garantie
Heeft het product een mankement neem dan vooral contact met ons op. Wij denken graag met u mee voor een  oplossing! 

Wettelijk gezien bent u verplicht binnen twee maanden na het geconstateerde gebrek contact met ons op te nemen. Indien het gebrek binnen de garantie valt zullen wij kosteloos zorgen voor de vervanging of reparatie van uw product. Doet het mankement zich voor binnen zes maanden na aankoop kunt u gratis gebruik maken van de reparatieservice. Is er iets stuk gegaan buiten de garantieperiode kunt u gebruik maken van de reparatieservice op eigen kosten.  Toezenden van een product met een defect is altijd voor rekening van de klanten, terugzenden na de reparatie nemen wij voor onze rekening. Retourzenden van een product is voor eigen risico. We radden u dan ook aan het artikel te verzenden als pakket met Track and Trace code. Een product met een defect of slijtage moet altijd direct vervangen of gerepareerd worden. 

Voor reparatie stuur een mailtje naar info@keesenbeer.nl

Onderhoud

Het product kan schoongemaakt worden met een licht vochtige doek. Houd het product niet volledig in het water in verband met het zacht worden en het werken van het hout. 

Het is niet mogelijk de producten uit te koken in bijvoorbeeld vaatwasser of  magnetronsterilisator . 

© 2019 - 2024 Keesenbeer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel